Förslagslåda

Arbetar du inom vuxenpsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har förslag på vad ePsykiatrienheten bör ta fram för digitala stöd och behandlingar? Skriv en kommentar nedan!

6 svar på ”Förslagslåda”

 1. Hej! Arbetar på beroendemottagningen Kviberg, och något vi har svårt att få till är att få våra patienter att delta i kvalitetsregister, dels för nybesök men särskilt för uppföljning. Det jag funderar på är om man kan ha ett system som påminner om kvalitetsregister vid varje nybesök på mottagningen samt vid de uppföljningstider som gäller: typ 3 månader och ett år efter första registreringen. Är det något man kan lösa?

  1. Vi har kontaktat Henric för vidare diskussion om hur vi kan hjälpa till med att lösa deras situation.

 2. Jag tänker att någon form av app eller liknande för psykospatienter där information om t.ex. patientens tidiga tecken, handlingsplan etc. kan läggas in för lätt åtkomst. Skulle kunna användas av både patienter och närstående för snabb info/hjälp vid försämring osv. Tänker att det dels kan skänka lite trygghet, att man vet vad man ska göra både som patient och som närstående vid ev. försämring, och dels ett stöd för att ”hålla ut” tills man kan få hjälp av psykiatrin (vilket inte alltid går supersnabbt).

  OBS en väldigt snabb, ofärdig tanke som jag gärna bollar vidare kring om det låter någorlunda intressant!

  1. Hej, det är en jättebra idé vi vill absolut höra mer om dina tankar.

   Vi har utifrån ISP-projektet försökt få till en lösning liknande den du nämner men inte kommit till en konkret lösning än. Jag ska be min kollega Joacim som är representant på Psykiatri Psykos att ta kontakt med dig.

   Mvh Linda

 3. Hej, arbetar som Kurator i ett NP-team för vuxna. Då patienttrycket ökar blir vissa behov svåra att tillgodose, som tex. närståendesstöd. Såg på TV, en föreläsning från Karlstad, om ett webbaserat ACT-program för stressade/utbrända föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. En forskare med namnet Essi Sairanen föreläste om detta. Skulle denna modell kunna erbjudas till stressade/utbrända föräldrar med vuxna barn som har funktionsvariationer? Framförallt unga vuxna som ska ta steget ut i vuxenlivet. Detta programmet skulle nå och avlasta dessa belastade föräldrar som har svårt att delta i gruppbehandlingar över tid.
  Med vänlig hälsning
  Helena

  1. Det låter jätteintressant, vill gärna träffas och höra mer om detta. Jag mejlar dig så kan vi boka in en tid. Vi kan säkert ordna med en lösning som passar era behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *